Читај ми!

Splićani se na Rivi oprostili od Mateja Periša

Brojni sugrađani, prijatelji i poznanici oprostili su se večeras na splitskoj Rivi od Mateja Periša, Splićanina koji je uoči Nove godine nestao u Beogradu, a čije je telo nedavno pronađeno u Dunavu.

Oproštaj od Mateja Periša na splitskoj Rivi organizovali su njegovi prijatelji i sugrađani. Pošto je Periš bio veliki obožavatelj mora, oproštaj je održan u trajektnoj luci, gde je više desetina brodova u isto vrieme zatrubilo njemu u čast.

Brojni Splićani su se okupili na Rivi kako bi rekli posljednje zbogom Mateju. Upalili su baklje, a gradom se zaorio glasan aplauz, nakon čega je usledila molitva, prenosi portal Indeks.

Na jednom od brodova bio je i Matejev otac Nenad koji je svima zahvalio i istakao da "takva podrška i ljubav čoveka čini čovekom".

"Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas sa nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželeti mogli. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti", rekao je jedan od Matejevih prijatelja za Slobodnu Dalmaciju.

Nekoliko ljudi okupilo se večeras i u Beogradu, u blizini mesta gde je Periš nestao uoči Nove godine. Oprostili su se od Mateja, palili sveće i crvene i bele balone simbolično bacali niz vodu, preneli su beogradski mediji.

Matej Periš je ranije danas sahranjen u Splitu, u krugu porodice i bliskih prijatelja.

Telo Mateja Periša, kojem se izgubio trag u noći između 30. i 31. decembra, pronađeno je 18. maja u Dunavu kod Ade Huje.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво