Читај ми!

Sukob policije i navijača Hajduka – povređeno 35 osoba, uhapšeno 43

Na auto-putu između Zagreba i Karlovca tokom noći došlo je do nereda i masovne tuče između navijača splitskog "Hajduka" i policije. Dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja, a desetak policajaca povređeno, prenose hrvatski mediji.

Više stotina navijača, iz kolone koja se iznenada zaustavila na auto-putu A1 na odmorištu "Desinec" prema Splitu, nasrnulo je na 16 policajaca koji su se tamo nalazili.

Navijači su na policajce bacali razne predmete, uključujući boce, palice i kamenje a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske stanice, saopštila je zagrebačka policija.

Policija je izvestila kako ništa nije naslućivalo da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na auto-putu i krenuli u napad na policajce.

Kako se navijači ni posle upozorenja nisu povukli, policajci su ispalili hice upozorenja i pozvali pomoć.

U sukobima je povređeno 35 osoba – 15 navijača i 20 policajaca, a privedena su 43 navijača. Među uhapšenima je jedno maloletno lice, 11 su mlađi punoletnici dok su ostali punoletni.

Kao potencijalni razlog za napad mediji navode zabranu ulaska navijača s transparentom.

Navijači, međutim nisu pravili probleme ispred Maksimira a nakon početka utakmice sami su odlučili da krenu put Splita. U koloni je bilo 261 vozilo sa oko 1.500 navijača.

"Cijela trasa do Splita je bila osigurana s policijskim snagama", rekao je zamenik načelnika policije.  

On je rekao da policajcima pojačanje nije moglo odmah da stigne jer je sve bilo blokirano, zbog čega su policajci morali da ispale hice upozorenja.

"Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan puca četiri hica, drugi osam hitaca. Treći ispaljuje osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo da je tako došlo do ozlijede dvojice navijača. Jedan je ozlijeđen u potkoljenicu, jedan u visini rebara", rekao je policijski zvaničnik.

Dodaje i da su dobili informacije da se tokom dana javio još jedan navijač koji ima ustreljeno stopalo.

"On je medicinski obrađen i nije zadržan na lečenju. Pretpostavljamo da se radi o lakšim ozlijedama. Dobili smo informaciju da se još jedan navijač javio. Ako se to potvrdi, to su četiri navijača ranjena od vatrenog oružja", napominju iz policije.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво