Читај ми!

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo obavešteno o navodima o pripremi atentata na Vučića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore obavešteno je o navodima da je grupa koju je formirao osumnjičeni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer pripremala atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i preduzima određene aktivnosti, potvrđeno je RTCG-u.

"Povodom informacije iz medija da 'crnogorski državljani planiraju likvidaciju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića' a na koje se pozivate, obavještavamo vas da Uprava policije Crne Gore ostvaruje saradnju sa nadležnim međunarodnim partnerima u ovom slučaju, te da je o navedenom upoznato i Specijalno državno tužilaštvo preko Specijalnog policijskog odjeljenja koji u okviru svojih nadležnosti preduzimaju određene aktivnosti", naveli su iz Uprave policije za Portal RTCG.

Prema nezvaničnim saznanjima RTCG-a, crnogorska policija dobila je informacije od međunarodnih partnera o Zviceru i planovima atentata u isto vreme kada je ta informacija dostavljena srpskoj policiji. 

Za Zvicerom je Crna Gora 21. maja 2021. godine raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je, sa još devet osoba, formirao kriminalnu organizaciju i izvršio teško ubistvo.

Zvicer se u medijima pominje kao jedan šefova "kavačkog klana", jednog od dva kotorska klana iz Crne Gore, podseća RTCG.

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin saopštio je u petak da je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, sa ciljem atentata predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво