Читај ми!

Protesti širom Crne Gore protiv formiranja manjinske vlade

Građani koji se protive inicijativi za formiranje manjinske vlade Crne Gore i večeras su se okupili ispred Vlade u Podgorici. Protesti održani i u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu. Okupljeni poručuju da je cilj odbraniti izbornu volju građana. Protesti najavljeni i za sutra.

Okupljeni građani, koji se protive inicijativi Koalicije "Crno na bijelo" za izglasavanje nepoverenja i formiranje manjinske vlade, tokom skupa u Podgorici blokirali su saobraćaj, a prilazi zgradi Vlade bili su zatvoreni.

Poručili su da brane pobedu sa izbora 30. avgusta 2020. godine i da će nastaviti okupljanja.

Nije poznato ko je organizator, a partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i premijera Krivokapića tvrde da ne stoje iza protesta i da ne znaju ko je organizator.

Međutim, bili su prisutni poslanici Danilo Šaranović (Demokrate) i Marko Milačić (Prava Crna Gora), kao i savetnici predsednika Skupštine Alekse Bečića.

I u Nikšiću je večeras održan protest sa kojeg je poručeno da je cilj skupa odbraniti izbornu volju građana i sprečiti "najveću izdaju" Crne Gore.

Okupljanje je počelo na Trgu Šaka Petrovića, a na stepenicama koje vode do manastira okupljeni su razvili veliku trobojku i došlo je do međusobnog svađanja okupljenih.

Dopisnika TVCG koji je izveštavao sa protesta u Nikšiću, verbalno i fizički je napao nepoznati mladić, koji mu je tražio da izbriše snimak i pokušao da mu uzme telefon, objavljeno je na sajtu televizije.

U Beranama, grupa građana okupila se i večeras ispred zgrade Opštine, pružajući podršku Vladi Zdravka Krivokapića.

Nekoliko desetina građana Kolašina, od 19 sati, blokiralo je magistralni put izražavajući protest zbog incijative za formiranje manjinske Vlade.

Okupljeni su uzvikivali "Ne damo pobjedu" i Svi, svi". Najavljeno je da će se na istom mestu i u isto vreme okupiti i sutra. 

Protest je održan i u Bijelom Polju.

Građani Crne Gore koji se protive inicijativi za formiranje manjinske vlade protestovali su juče ispred zgrade Vlade i sedišta Skupštine u Podgorici.

Ranije danas, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je Vlada podnela zahtev za skraćenje mandata Skupštine.

Krivokapićev kabinet pozvao je u isto vreme koaliciju Crno na bijelo, čiji član je i pokret URA potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, da vrati mandat građanima, a zatim da se na izborima konsultuju građani.

Pokret URA je, reagujući na saopštenje iz Kabineta premijera, poručio da je Krivokapić na "brzinski sazvanoj elektronskoj sjednici, putem telefona, preko Vocapa", povukao potez očajnika i protivustavno tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво