Читај ми!

Dodik i Putin razgovarali u Moski o krizi u BiH i snabdevanju gasom

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Milorad Dodik i Vladimir Putin razgovarali su o krizi u Bosni i Hercegovini izazvanoj odlukom visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, nakon čega su srpski predstavnici doneli odluku da ne učestvuju u radu institucija BiH.

Dodik i Putin su razgovarali i o ceni i snabdevanju ruskim gasom, kao i izgradnji gasovoda kroz Republiku Srpsku. 

"Sa predsednikom Putinom razgovarao sam o aktuelnoj situaciji u regionu. Upoznao sam Putina sa našim viđenjem situacije u Bosni i Hercegovini. Mogu da kažem da je on veoma upoznat sa detaljima i interesovalo ga je gotovo svako od pitanja mogućeg razvoja političke situacije", rekao je je Dodik u intervjuu za RTRS. 

Dodik ističe da je zadovoljan razgovorom sa Putinom, da su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i zajedničkim ekonomskim projektima.

Naveo je da je sa Putinom dogovorio istu cenu gasa i da je ruski predsednik podržava izgradnju gasovoda kroz Republiku Srpsku, o čemu će sutra razgovarati sa predstavnicima "Gasproma".

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво