Читај ми!

Dodik i Milanović: Ostvariti legitimno predstavljanje sva tri naroda u BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se u Zagrebu sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Sastanak Dodika i Milanovića je nastavak aktivnosti u cilju stabilnosti i funkcionisanja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu sa Dejtonskim sporazumom, navedeno je u saopštenju Kabineta predsednika Hrvatske.

Sa istim ciljem Milanović je ranije održao sastanke sa Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Dodik je Milanovića večeras u Zagrebu upoznao sa uzrocima aktuelne političke krize u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet jer, kako tvrdi, četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabilizuju državu.

Ponovio je da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što podrazumeva vraćanje entitetima nadležnosti koje su, kako kaže, oduzete protivustavnim delovanjem Kancelarije visokog predstavnika.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво