Читај ми!

Dodik: Podžićevo otkazivanje vojne vežbe frontalni napad na srpski narod

Povodom jednostrane odluke ministra odbrane u Savetu ministara BiH Sifeta Podžića o otkazivanju zajedničke vojne vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH, koja je trebalo da bude održana na Manjači krajem nedelje, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Podžić ovim učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i ovlašćenja.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ističe da je otkazivanje vojne vežbe na Manjači frontalni napad na Srbiju i srpski narod, njegova prava i njegove interese.

"Podžić nije imao ovlašćenje Predsjedništva i time je učinio krivično djelo zloupotrebe nadležnosti i na taj način će biti tretirano ovo pitanje. S druge strane, ovo je čisti akt mržnje prema srpskom narodu i Srbiji kao državi. Sve vrijeme se pokušava, nakon donošenja odluke u Predsjedništvu, da se opstruiše ovakva odluka i sada potpuno neovlašćeno, navodeći razloge koji ne stoje", naveo je Dodik za RTRS.

Podžić je, kaže srpski član Predsedništva BiH, pokušao da izmanipuliše javnost i verovatno pod političkim uticajem donese jednu takvu nezakonitu odluku.

"Žao mi je zbog toga. Očigledno da će ovo dovesti do usložnjavanja kompletnih odnosa, još dodatno na nivou BiH", ocenio je Dodik.

Milorad Dodik ističe da je "očigledno da je ovo frontalni napad na srpski narod i njegova prava i njegove interese, a naš interes i pravo je bilo da uživamo u zajedničkoj vojnoj vežbi".

Ovo je, naglašava Dodik, apsolutno upereno protiv svega što je srpsko, "jer se Podžić predstavlja kao ministar odbrane BiH i time je pokazao uski pristup problemima u BiH".

"I ovo me samo ohrabruje u nastojanju da će Republika Srpska shvatiti da je neophodno da povučemo našu saglasnost o formiranju Oružanih snaga BiH i da vratimo našu nadležnost u okvire Srpske vezano za vojsku i da pristupimo formiranju Vojske Republike Srpske u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom Republike Srpske", istakao je Milorad Dodik.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво