Читај ми!

Nevreme u BiH i Hrvatskoj - vetar obarao stabla, krovove, automobile, u Bihaću stradala jedna osoba

U velikom nevremenu koje je pogodilo područje Bihaća na zapadu Bosne i Hercegovine poginula je jedna osoba nakon što je na nju pala grana sa drveta. Snažno olujno nevreme praćeno kišom zahvatilo je i područje centralne Hrvatske, a najteže je bilo na Baniji gde je vetar čupao stabla, oštetio kuće, a padao je i grad.

Snažno olujno nevreme danas oko podneva pogodilo je područje centralne Hrvatske, a najteže je bilo na Baniji gde je vetar čupao stabla, oštetio kuće, padao je i grad, a mnoga domaćinstva ostala su bez električne energije.  

Na udaru vremenskih neprilika našli su se - Sisak, Petrinja, Glina, Kutina, Hrvatska Kostajnica, Virovitica i druga mesta. Nevreme je dovelo do toga da su iščupana brojna stabla, a saobraćaj je otežan.

Oštećeni su i neki objekti na području Petrinje. Među oštećenim objektima našla se i crkva svetog Lovre u Petrinji, prenosi Sisak.Info. Stradao je i kamp na petrinjskom kupalištu.

Na terenu su vatrogasci čiji je prioritet raskrčivanje puteva od drveća i bandera.

Jedna osoba stradala u nevremenu u BiH

U velikom nevremenu koje je pogodilo područje Bihaća na zapadu Bosne i Hercegovine poginula je jedna osoba nakon što je na nju pala grana sa drveta.

Kako javljaju lokalni mediji, veliki broj osoba javio se u Kantonalnu bolnicu s različitim povredama koje su zadobili tokom oluje.

Snažno olujno nevreme praćeno kišom zahvatilo je danas i Bihać, Cazin i Veliku Kladušu kao i druga mesta na severozapadu Bosne i Hercegovine.

U Bihaću je usled snažnog nevremena koje je trajalo od 20 minuta do pola sata, oboreno nekoliko stabala. U jednoj od glavnih bihaćkih ulica saobraćaj je bio blokiran nakon što je vetar polomio delove stabla kao i delove elektromreže.

Jak vetar praćen kišom naneo je i veliku materijalnu štetu na području ovog grada, ali i u drugim mestima u Krajini. 

Jako nevreme je pogodilo i Cazin, gde je bio najači udar, a jaka kiša praćena vetrom lomila je krovove po kućama, drveće i ograde. Od siline vetra i oluje oboreno je jedno teretno vozilo.

Olujno nevreme pogodilo je i Prijedor gde su jaki udari vetra jačine između 50 i 70 kilometara na sat čupali drveće i skidali krovove.

Vetar je štetu napravio i u samom centru grada, gde je uništio bašte kafića, lomio suncobrane, te porušio štandove koji su postavljeni na gradskom trgu.

Na teren su izašle ekipe hitne pomoći, policija i vatrogasci. Šteta se još sabira, a nevreme se smirilo. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво