Читај ми!

Prištinski autobus sleteo kod Slavonskog Broda – desetoro mrtvih, mnogo povređenih

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prilikom sletanja autobusa kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica, poginulo je deset osoba, a više od 40 primljeno u bolnicu, od kojih je 15 u teškom stanju. Autobus je vozio na liniji Frankfurt–Priština, u njemu je bilo 67 putnika i dva vozača. Šef Civilne zaštite Hrvatske Damir Trut izjavio da je poginulo devet putnika i vozač. Uviđaj je završen, uhapšen vozač koji je rekao da je na trenutak zaspao.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 6.20, poginulo je deset osoba, a više od 40  prevezeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu, prenosi Indeks.

Šef civilne zaštite Damir Trut i ministar zdravlja Vili Beroš otišli su na mesto nesreće. Nakon obilaska bolnice u Slavonskom Brodu, Beroš je rekao da je 15 osoba teško povređeno. U autobusu je bilo i maloletnika, a jedna devojčica je teže povređena. 

Trut je saopštio da je u autobusu bilo 67 putnika i dva vozača. "Nažalost, 9 putnika i jedan vozač su poginuli", rekao je Trut.

"Osam ih je teže ozlijeđeno, četvero ih je operirano. Četrnaest putnika i jedan vozač su u policijskoj postaji, čekaju smještaj u objekt koji će im osigurati županija", kazao je Trut.

Uviđaj je završen, a vozač je uhapšen. "Kazao je da je na trenutak zaspao", rekao je zamenik opštinskog tužioca Slavko Pranjić.

Nakon prijema povređenih putnika u bolnicu, doktor Josip Samardžić izjavio je da je 45 osoba zatražilo lekarsku pomoć, i da je u tom trenutku bilo osam teško povređenih.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, da bi se onda broj poginulih povećao na deset. 

Autobus, koji je sleteo sa puta, saobraćao je na redovnoj liniji Frankfurt–Priština. 

Iz Turističke kompanije "Deva turs" iz Đakovice rekli su da je njihov autobus, koji je sleteo s puta kod Slavonskog Broda, prevozio gastarbajtere i članove njihovih porodica iz Frankfurta u Prištinu.

Naveli su da za sada nemaju drugih podataka o stradalima.

Policija je naknadno ustanovila da nije reč o autobusu iz Severne Makedonije, kako je prvobitno saopšteno, već o autobusu sa KiM.

"Jedna od najtežih nesreća" 

Načelnik stanice Saobraćajne policije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je da je to jedna od najtežih nesreća koje je video.

"Bio sam na mnogim nesrećama, no ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko šezdeset osoba", kazao je načelnik Galić.

Plenković i Milanović izrazili saučešće 

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je saučešće povodom nesreće i rekao da su s velikom tugom primili vest o sletanju autobusa kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi, da se i da se nada da će se povređeni oporaviti.

"Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Ministar Beroš i ravnatelj civilne zaštite Trut krenuli su prema Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima", napisao je Plenković na Tviteru.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izrazio je saučešće porodicama putnika koji su nastradali u nesreći kod Slavonskog Broda.

"Ozlijeđenim putnicima želim što brži oporavak", napisao je Milanović na Fejsbuku.  

Iz "Hrvatskih autocesta" saopšteno je da je zbog nesreće prekinut saobraćaj na auto-putu A3 Bregana–Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca.

Saobraćaj je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво