Читај ми!

"Rezolucija o genocidu u Srebrenici" na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore prihvatili su predlog Ervina Ibrahimovića, poslanika Bošnjačke stranke, da se dnevni red dopuni "Rezolucijom o genocidu u Srebrenci".

Za taj predlog glasala su 42 poslanika, 15 je bilo protiv, dok je 21 poslanik bio uzdržan.

"Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region", rekao je Ervin Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savesti.

Inače, poslanici opozicije u crnogorskom parlamentu na današnjem zasedanju nose "cvet Srebrenice", u znak podrške nevladinoj organizaciji u BiH "Majke Srebrenice".

Srebrenički cvet je opozicionim poslanicima, među kojima su najbrojniji oni iz DPS-a Mila Đukanovića, uoči sednice je podelila poslanica Bošnjačke stranke Kenana Harbić sa svojim kolegom Amerom Smailovićem.

Harbićevoj i Smailoviću su na tome posebno zahvalile članice udruženja "Majke Srebrenice" na tviter nalogu tog udruženja.

Bošnjačka stranka je bila tradicionalni partner DPS-a i, sve do avgusta prošle godine i njihovog odlaska sa vlasti, poslanici te stranke nisu pokretali pitanje izjašnjavanja o zločinu u Srebrenici kao genocidu.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво