Albanska alternativa: Ozbiljno ćemo razmisliti da Tuzi postanu deo kosovskog i albanskog budžeta

Albanska alternativa, čiji je lider predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, saopštila je da će "ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postanu deo kosovskog i albanskog budžeta".

Iz Albanske alternative su poručili da Vlada Dritana Abazovića, u predlogu budžeta za 2021. godinu nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako im, kako su istakli, pripada po zakonu, prenose Vijesti.

"Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazoviću treba da se stidite vaših (ne)djela. Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gdje žive Albanci", naveli su iz Albanske alternative.

Kažu da ova Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

"Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona evra. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću dio antialbanske Vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja", rekli su iz Albanske alternative.

Njima, kao autohtonoj albanskoj zajednici, kažu, ne preostaje nam ništa drugo, nego ozbiljno "moraju razmisliti i nastojati da postanu deo kosovskog i albanskog budžeta".

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво