Читај ми!

Da li će Mađarska cenzurisati društvene mreže uoči izbora 2022.

Mađarska vlada je saopštila da će uvesti određene zabrane na društvenim mrežama kako bi sprečila "namernu, ideološku" zloupotrebu diginalnih platformi uoči izbora 2022. godine.

Ministarka pravde Judit Varka je povukla paralelu sa gašenjem naloga na društvenim mrežama bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, nakon što su njegove pristalice upale u Kongres 6. januara, rekavši da su tehnološki giganti, takođe, pokušali da spreče "slobodu govora" mađarskih državnih lidera.

Dolaskom Džozefa Bajdena na čelo SAD, "američki tehnološki gurui su pušteni s lanca, a Barak Obama kaže da zaustavljanje Trampa nije kraj ove priče, jer u svetu ima mnogo Trampova, kao što je Viktor Orban", izjavila je Varga za prodržavni medij Pešti TV.

"Liberali rade jako i učiniće sve što je u njihovoj moći protiv Orbanove vlade 2022. godine", dodala je ona, aludirajući da će predstojeća izborna kampanja biti žestoka.

Varga je preko Fejsbuka obelodanila da će biti restriktivnih mera na društvenim mrežama, ali nije rekla koje će korake preduzeti Vlada.

Fejsbuk i Instagram su dominantne društvene mreže u Mađarskoj, pa onda ide Tviter.

Tviter nalog mađarske vlade privremeno je bio suspendovan u septembru, zbog čega se vladin portparol Zoltan Kovač žalio da "tehnički giganti žele da utišaju sve koji imaju drugačije mišljenje".

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво