Читај ми!

Skupština Crne Gore ponovo usvojila Zakon o izmenama Zakona o slobodi veroispovesti

Poslanici Skupštine Crne Gore ponovo su usvojili Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti i još tri zakona.

Za Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti i još tri zakona glasao je 41 poslanik.

"Mi smo glasali većinski, dominantno, na sjednici koja je bila 28, danas smo ponovili sve, očekujem da predsjednik države potpiše akte i da se samim tim stavi tačka. Ko hoće da ide na ustavni sud, neka ide na ustavni sud - ali će na ustavnom sudu završiti i svi oni akti koji su elektronski donešeni u toku 2020. godine. Pa, ako neko želi da se nadgornjava, neka se nadgornjava", poručio je Dritan Abazović, potpredsednik Vlade Crne Gore.

Sednici nisu prisustvovali poslanici opozicionih stranaka. 

Zakoni koje je Skupština izglasala 29. decembra predsednik Crne Gore Milo Đukanović je vratio uz obrazloženje da je proceduralno nejasno da li je ispravno utvrđen i da li je pravno valjano potvrđen mandat novoj poslanici. 

Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić kaže da Đukanović, teoretski, može ponovo da ne potpiše zakon.

"Praktično, ja mislim, pošto je on, pošto je gospodin Đukanović ipak politički iskusan i zna šta bi to izazvalo, apsolutno ne dovodim mogućnost da on ne potpiše sve ove donešene zakone. Vi ste čuli da je zakon usvojen, ponovo usvojen i ja mislim da sada više ne postoji ta mogućnost nekog odlaganja - zakon će biti vrlo brzo objavljen u Službenom listu, posle toga, kreće primena toga zakona, kao i svega drugog", naglašava Krivokapić.

Poslanici su odlučivali i o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakonu o izmenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Na drugom vanrednom zasedanju crnogorskog parlamenta, koje je održano ubrzo posle prvog, poslanici su izglasali izmene Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Sednicama su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić i svi ministri u vladi. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво