Читај ми!

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Tijane Ajfon za navođenje na prostituciju

Protiv Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, podignuta je optužnica zbog sumnje za međunarodno navođenje na prostituciju. Tereti se za krivično delo počinjeno na području Bijeljine u maju ove godine.

Maksimovićeva se tereti da je krajem maja 2020. godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, i da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra, prenosi portal Kliks.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vreme trajanja pandemije kovida 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na reci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave i navedene osobe uhapsili.

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo - Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво