Читај ми!

URA: Abazoviću ugrožena bezbednost, preti mu regionalni kriminalni klan

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je kako raspolažu informacijama prema kojima jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića. Mikić je naveo da je Abazović od izbora 30. avgusta imao više desetina pretnji na društvenim mrežama i telefonom, ali i okupljanja ispred njegove porodične kuće u Ulcinju, zbog čega su tražili procenu njegove bezbednosti, prenosi RTCG. Uprava policije saopštava da u kontinuitetu preduzima zakonom propisane aktivnosti na zaštiti Abazovića.

Zoran Mikić je na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio da do danas nisu dobili odgovore od policije i Agencije za nacionalnu bezbednost.

"Sada imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi direktno da ugrozi njegov život i život njegove porodice. To je regionalni kriminalni klan koji aktivnosti sprovodi ne samo u Crnoj Gori već i u zemljama regiona", rekao je Mikić, navodeći da nije reč o klanovima iz Crne Gore.

Ne žele, kaže, nikog da optuže, niti da nekome crtaju metu, ali navode da imaju obavezu da o tome obaveste javnost.

"Mi smo preduzeli sve što je u našoj moći da preduprijedimo bilo koji vid opasnost po Abazovića ili funkcionera koalicije Crno na bijelo. Ako se njemu ili njegovoj porodici nešto desi, ili neko pokuša da ugrozi njegov život ili bezbjednost, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti", rekao je Mikić. 

Poručuje da nijedan kriminalni klan i neformalni centar moći neće biti jači od države Crne Gore.

Uprava policije: Sprovode se opsežne provere

Iz Uprave policije je saopšteno da shodno zakonskim procedurama, Dritan Abazović i svi oni koji poseduju bilo kakve informacije o njegovoj ugroženosti imaju mogućnost da obaveste nadležne državne organe o eventualnim saznanjima.

"Uprava policije sprovodi opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima je policija upoznata od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica", navodi se u saopštenju.

Iz policije je saopšteno i da se u odnosu na Abazovića preduzimaju operativne mere i radnje.

"Upravi policije je Agencija za nacionalnu bezbjednost dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost. Takođe, na osnovu prikupljenih podataka Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosta Podgorica i Centra bezbjednosti Bar, ne postoje operativna podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost", ističe se u saopštenju policije.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво