Читај ми!

Abazović: Dogovoren koncept, ekspertska vlada do 8. novembra

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je rekao da bi mandatar za sastav crnogorske vlade uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije.

Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade, rekao je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Abazović je posle sastanka naveo da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan.

"Odličan sastanak, svi smo zadovoljni. Mandatar je dobio potvrdu svih da saopšti imena svoga tima i na tri koalicije je da ga podrže", kazao je Abazović, dodavši da nisu poznata sva imena kandidata.

"Mislim da je preovladao koncept ekspertske vlade za koju smo se zalagali. Očekujemo da tamo ne bude političara, i to je to. Mislim da ćemo imati jedan novi model, ali evo da sačekamo. Imali smo visoki stepen saglasnosti, što ćete vidjeti i u zajedničkom saopštenju", rekao je Abazović. 

Kada je u pitanju podela resora, Abazović je rekao da su "sada sve ingerencije stavili na mandatara da on odredi".

"Prihvaćen je koncept koji je najvažnija stvar za ono što smo se borili. Cijelo vrijeme smo govorili građanima da ekspertska vlada treba da se sastavi, da je Crna Gora u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, sa zdravstvenom situacijom koja se komplikuje, da što prije treba da imamo vladu… moramo da krenemo da radimo, i to je to", istakao je Abazović.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво