RTL: Plenković u septembru na komemoraciji Srbima u Varivodama

Premijer Hrvatske Andrej Plenković odlučio je da u septembru prisustvuje obeležavanju godišnjice stradanja srpskih civila u Varivodama tokom poslednjeg rata, javlja hrvatski RTL.

"Razmatramo i planiramo obići sve lokalitete gdje su učinjeni zločini poglavito i gdje su masovne grobnice", rekao je Tomo Medved, ministar branitelja.

Premijer Plenković će, kako saznaje RTL, ići na obeležavanje stradanja srpskih civila u Varivodama u septembru.  

U Varivodama je ubijeno devet srpskih civila, starijih osoba koje su imale između 60 i 85 godina, uprkos tome što je "Oluja" završena mesec i po dana ranije i više nije bilo ratnih delovanja.  

Ranije danas je u Uzdolju je, u organizaciji Vijeća srpske manjine opštine Biskupija, odata počast ubijenim srpskim civilima u "Oluji", za šta niko nije odgovarao, preneo je RTL.

"Okupljat ćemo se i ubuduće da bismo čuli osudu ovog zločina. Okupljat ćemo se u najboljoj vjeri da ćemo poštujući stradanje, kroz koje su prošli naši sugrađani Hrvati i naši sunarodnjaci Srbi, stvoriti društvo mira", poručio je Milorad Pupovac.

Plenković je ranije izjavio da "utoliko više žalimo za žrtve ratnih zločina počinjenih s hrvatske strane jer legitimno pravo na obranu ne može biti opravdanje za nedjelo".

Potpredsednik Vlade Tomo Medved trebalo bi krajem meseca da ide na komemoraciju u Grubore gde su takođe ubijeni srpski civili. 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво