Dodik: Džaferović mogao samo privatno da razgovara sa Kurtijem

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da nema informaciju da je bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti kosovskog premijera Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo, u pitanju je njihov privatni razgovor.

"Nedopustivo je da se kapacitet Predsedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju samoproglašene zemlje i zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno, a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsedništva, njegov je privatni stav, a ne stav Predsedništva BiH", rekao je Milorad Dodik za Srnu.

Podsetio je da BiH nije priznala Kosovo, niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

"I ova situacija svedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svetu član Predsedništva mora da demantuje drugog člana, i gdje se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju", rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH, sinoć je saopšteno da su Džaferović i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dve zemlje.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво