Dodik: Veštačka kriza nestaće kada nestane BiH

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića označila je Milorada Dodika glavnim generatorom krize u toj zemlji, Upitan kada će prestati da proizvodi veštačke krize, Dodik kaže da će "veštačka kriza prestati kada nestane BiH".

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje sankcije protiv sebe, ali i ni protiv nekih drugih predstavnika Republike Srpske.

Dodik je to rekao nakon sastanka sa srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH, prenosi banjalučki portal Nezavisne.

"Vi u Sarajevu ste navikli da zovete strance da nas kažnjavaju kad nam vi ne možete ništa. Ovo je legalna odluka vlasti u RS", rekao je Dodik.

Upitan kada će prestati da proizvodi veštačke krize, Dodik je rekao da će "veštačka kriza prestati kada nestane BiH".

Povodom te izjave, Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića poručuje "da će kriza nestati kada Dodik i SNSD odu sa političke scene BiH".

U saopštenju SDA se ukazuje na to da Dodik sve dublje tone u, kako kažu, opasne političke iluzije.

"Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku - da je on već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu s političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sećati Milorada Dodika i SNSD-a", navodi se u saopštenju SDA.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво