Mladići koji su iz Beograda krenuli pešice u Podgoricu, ušli u Crnu Goru

Grupa mladića, koja je iz Beograda pre nedelju dana krenula pešice do Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, ušla je u Crnu Goru.

Kako je na Fejsbuku objavio lider opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić, oni su prešli granicu na prelazu Jabuka.

U pitanju su dvojica mladića iz Podgorice, Ognjen Maraš i Miloš Ajković, koji su 11. februara krenuli sa platoa kod Hrama Svetog Save u litiju dugu 500 kilometara do Podgorice. Njima su se naknadno priključila još dvojica mladića iz Srbije.

Pred polazak iz Beograda, oni su rekli da to čine u želji da ličnim primerom pokažu spremnost da "u duhu pravoslavlja, mirom, slogom i dostojanstvom, brane svetinje".

Milačić je tada rekao da će mladi momci svojim činom ispisati istoriju, u danima i nedeljama kada, kako je kazao, Crna Gora ispisuje istoriju "u borbi za slobodu i odbranu svetinja".

Njihov cilj je da prisustvovuju molitvenom hodu i litiji 23. februara u glavnom gradu Crne Gore.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво