Dodik: Ustavni sud je lakrdija pravnog sistema

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da je Ustavni sud BiH "lakrdija pravnog sistema". Ponovio je da će tamo gde mogu da zaustave donošenje odluka, to i učiniti.

Milorad Dodik je nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao da je data podrška održavanju sednice Narodne skupštine "na kojoj će biti razmatrana Informacija u vezi sa antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda BiH".

Poručio je da je važno očuvati jedinstvo i da je pređena crvena linija delovanja.

"Ustavni sud BiH je lakrdija pravnog sistema, a spekulativno i manipulativno djelovanje ljudi koji su učestvovali u donošenju ove odluke se izdiglo iznad prava. Oni su tom odlukom poništili svoje ranije odluke. Ovo je krivično djelovanje sudija Ustavnog suda koje je diktirano iz svjetskih centara moći", istakao je Dodik.

Ponovio je da će tamo gde mogu da zaustave donošenje odluka, to i učiniti.

"A, tamo gdje možemo da odlučujemo da glasamo protiv. To se danas vidjelo i u Domu naroda. Tako će biti i u Predstavničkom domu", rekao je Dodik.

Ustavni sud BiH je doneo odluku kojom se imovina knjiži kao vlasništvo Bosne i Hercegovine, što je, kako tvrdi Dodik, "otimačina 94.000 hektara" koji pripadaju Republici Srpskoj. 

Na sastanku zvaničnika Republike Srpske u sredu, doneta je odluka da predstavnici u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija. 

Milorad Dodik je juče poručio da je "Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka".

U Ustavnom sudu sedi devet sudija, od kojih su troje stranci, a po dvoje po pravilu iz redova tri naroda.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво