U Banjaluci obeležen Dan državnosti Srbije

Sa svečanog prijema koji je, povodom Dana državnosti Srbije, upriličen za predstavnike političkog i javnog života u Srpskoj, uz poruke zajedništva i ove godine ocena da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu, te da njene veze sa Srpskom nikada nisu bile bolje.

Samo zajedništvo i sloga put su do veće snage i Srbije, ali i Republike Srpske. To je i ključna poruka sa obeležavanja Dana državnosti Srbije, koji se sedmi put održava u Banjaluci, prenosi RTRS.

"Mislim da samo tako treba i da nastavimo u tom pravcu, jer samo kad smo zajedno smo jači. Čestitam svim državljanima Srbije koji žive u Republici Srpskoj i svim Srbima u Republici Srpskoj Dan državnosti Srbije", rekao je Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjaluci.

Čestitka je stigla i od predsednice Republike Željke Cvijanović. Kako navodi, iako Srpska i Srbija već sarađuju u oblastima školstva, zdravstva, privrede, iako odnosi kaže nikada nisu bili bliži, vidi prostor za dodatni napredak.

"Ja bih se zahvalila na onom što jesu dobri odnosi i bratska ljubav koju dobijamo od Srbije. Veliko političko razumijevanje, ali isto tako i ekonomska i finansijska podrška i sigurna sam da će naši odnosi u budućnosti, integracija o kojoj govorimo već dugo, dobiti svoje dimenzije u svim oblastima", istakla je Cvijanovićeva.

I ove godine nagrađeni su najkvalitetniji literarni radovi srednjoškolaca koji su pisali o tome šta bi menjali kada bi mogli. Da je Srbija ključni faktor regiona poruka je predsednika republičkog parlamenta.

"U istoriji državnosti Srbije srela su se dva datuma Sretenje 1803. i 1834, i Srbija i do današnjih dana obilježava te datume. Zahvaljujemo Srbiji što je tokom svih ovih godina bila na pomoć i Republici Srpskoj i BiH", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Čestitku povodom Dana državnosti Srbije uputio je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво