Dodik preneo ambasadorima Kvinte stavove RS

U zgradi Predsedništva BiH održan je sastanak ambasadora zemalja Kvinte sa predstavnicima Srba u institucijama BiH i entiteta Republika Srpska.

Sastanku su prisustvovali ambasadori SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Nemačke i Italije, kao i šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler, prenosi portal Kliks.

Sa druge strane stola bili su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Željka Cvijanović, Mirko Šarović i Zoran Tegeltija.

Kako se navodi, prema nezvaničnim informacijama Dodik je stranim diplomatama preneo zaključke sa jučerašnjeg sastanka zvaničnika Republike Srpske, odnosno da predstavnici u institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, te da će ta odluka biti potvrđena na posebnoj sednici parlamenta Narodne skupštine RS, koja će biti održana u ponedeljak, 17. februara.

Sastanak je sazvan zbog poslednje odluke zvaničnika RS da obustave rad u institucijama BiH zbog odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa poljoprivrednim zemljištem u tom entitetu.

U utorak je iz Ambasade SAD u BiH poručeno da bi sve strane trebalo da poštuju odluke Ustavnog suda BiH, a izabrane i imenovane zvaničnike su pozvali da izvršavaju svoje ustavne dužnosti.

Iz Kancelarije visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu je poslata slična poruka.

Ambasadoru su zgradu predsedništva napustili nešto posle 18 časova, bez izjava za medije.

Za sada nema informacija o zaključcima sastanka niti o tome kakve su poruke poslale diplomate političarima iz BiH entiteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво