Đukanović: Prijateljski sam razgovarao sa Vučićem, nema povlačenja zakona

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da Predlog zakona o slobodi veroispovesti neće biti povučen. Naveo je da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su razmenili mišljenja o predloženom zakonu.

Milo Đukanović je istakao da se na tom dokumentu radi od 2014. godine i da nisu nikoga zaobišli u proceduri, a ukoliko blagovremeno budu podneti amandmani na taj zakon, oni će biti razmotreni, prenose Vijesti.

Kazao je da je razgovarao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, između ostalog i o tom pitanju i da su o tome razmenili mišljenja.

"Pričali smo o aktuelnim pitanjima i u jednoj i drugoj zemlji i u tom kontekstu smo se dotakli ovog najaktuelnijeg pitanja, Zakonu o slobodi vjeroispovjesti. Jedan od uobičajenih razgovora, da se međusobno informišemo", pojasnio je Đukanović.

Istakao je da nije bilo prilike za detaljniju razmenu argumenata.

"Njegovo interesovanje sam zaista potpuno prijateljski i dobranamjerno razumio, kao zainteresovanog čovjeka, koji vodi susjednu državu, o tome šta se događa u Crnoj Gori. Kazao mu je otprilike šta je poenta toga zakona, šta su procedure koje taj zakon pokušava normativno da utemelji", naveo je predsednik Crne Gore.

Na pitanje kako je Vučić reagovao na njegovo objašnjenje, Đukanović je odgovorio da nisu vodili nikakvu polemiku.

"Ono što sam čuo od njega, dakle razumio sam da vjerovatno ima određenih nedoumica. Pokušao sam da mu približim, jer mi se čini da je jako puno manipulacije u medijima regiona", kazao je Đukanović.

Đukanović je istakao da je "Crnogorska pravoslavna crkva starija od savremene Crne Gore i da postoji od ranog 15. veka".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво