Zaev: Da mogu, vratio bih vreme 13 i po godina unazad

Nakon što je EU odložila datum početka pregovora Severnoj Makedoniji, premijer Zoran Zaev kaže da je ta zemlja na dobrom putu, ali da bi, kad bi mogao, vratio vreme unazad za 13 i po godina.

Zoran Zaev je za makedonski portal 24info istakao da ono što je uradio za dve i po godine na međunarodnom i ekonomskom planu pokazuje da je Makedonija na dobrom putu.

Dodao je da je u prvoj polovini mandata ostvaren rast od 3,6 odsto, otvoreno je 54.000 novih radnih mesta, izvoz je povećan za 16 odsto, a rast industrijske proizvodnje za 9,8 odsto.

Smatra da to ipak nije dovoljno i da se mora raditi još više "u situaciji kada su Severnoj Makedoniji svi putevi otvoreni".

A da bi, kako kaže, bili uspešniji, svaki građanin mora da promeni stav bez obzira na to da li je reč o sudijama, političarima, gradonačelnicima, odbornicima ili poljoprivrednicima.

"Svi moramo raditi više da bismo bili evropska zemlja kakvu želimo", rekao je Zaev.

Govoreći o rejtingu svoje SDS, sada kada je izvesno da će parlamentarni izbori biti raspisani za 12. april naredne godine, a da će on podneti ostavku 3. januara i biti na čelu tehničke vlade, Zaev kaže da ta stranka po upravo sprovedenim anketama vodi za tri odsto u odnosu na najuticajniju opozicionu VMRO-DPMNE.

"Znam da bismo do kraja oktobra mogli da sprovedemo sve mere predviđene programom, potrudićemo se da ih sprovedemo do aprila bar kada je reč o povećanju plata, penzija, a za lekare i kapitalna ulaganja u zemlji su otvoreni ekološki projekti, ukinute su kvote, donesen je zakon o osnovnom obrazovanju", rekao je premijer.

Dodao je da će se nastaviti rad i na nekim značajnim infrastrukturnim projektima.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво