Pupovac i Jović pozvali birače da glasaju za SDSS

Kandidati sa liste Samostalne demokratske srpske stranke za evropske izbore Milorad Pupovac i Dejan Jović pozvali su sa antifašističke proslave na Petrovoj gori birače da izađu na izbore, glasaju za ovu stranku i tako pokažu da su odani Evropi kao prostoru mira i ravnopravnih zemalja, sigurnih od ekstremističkih politika.

Nosilac liste Milorad Pupovac naglasio je da se na ovim izborima bira između "Evrope mira i Evrope potresa i sukoba", da se odlučuje o stabilnosti na celom prostoru EU, koji je sada iznutra izložen različitim nacionalističkim programima i ekstremnim politikama, a spolja različitim napadima, prenosi Hina.

"Mi kao kandidati pojedinačno i kao stranka znamo to, osećamo, te pozivamo građane, bez obzira na nacionalnosti, da sačuvamo mir u Evropi, političku demokratiju, te da Evropu sačuvamo od onih koji nude rešenja koja su riskantna i idu na ruku onima koji Evropu žele da destabilizuju", rekao je Pupovac.

On je rekao da se zalaže za Evropu kao prostor mira, ravnopravnih zemalja i kao prostor unutar kojeg će svi građani i svi pripadnici manjina biti sigurni od politika ekstremizma, isključivosti, nacionalizama i svih projekata koji bi mogli da obnove sukobe.

"Mi kandidati iz Hrvatske, uključujući kandidate s liste SDSS-a, znamo šta je rat, ratni raspad zajedničkog političkog prostora i trebalo bismo, na temelju vlastitog iskustva, poručiti Evropi: nemojte dopustiti da politički avanturisti na sličan način dođu glave projektu Evropske unije, jer tada niko neće proći dobro", poručio je Pupovac.

Jović je poručio da će se u Evropskom parlamentu, bude li izabran, boriti za brzo proširenje Evropske unije na zapadni Balkan, "odmah sada, i to na način da sve te zemlje zajedno uđu u EU".

"Ako te zemlje ne uđu što pre u EU, involviraće se tu drugi akteri i stanje će biti sve gore. Takvo brzo proširenje ne zagovara sada ni jedna druga politička opcija, govori se o ispunjenju raznih uslova, a činjenica je da su te zemlje sve gore što duže čekaju. Iz realističke perspektive važno je da uđu u EU što je moguće pre", rekao je Jović koji je kao nestranački kandidat drugi na listi kandidata SDSS.

broj komentara 0 pošalji komentar