Skoplje, pritvor i bivšem šefu državne bezbednosti

Bivši šef makedonske državne bezbednosti Sašo Mijalkov uhapšen je i sproveden u zatvor u Šutki. Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Nikole Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Mijalkovu je određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva. On je sa lisicama na rukama iz skopskog hotela "Meriot" sproveden u istražni zatvor u Šutki.

Određen mu je pritvor na zahtev makedonskog Specijalnog javnog tužilaštva, u slučaju "Target - Tvrđava", rečeno je iz te institucije za Plusuinfo.

Ta dva slučaja ("Tvrđava" i "Target") vode se zbog prisluškivanja za koje su osumnjičeni tadašnji visoki funkcioneri državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova i najbliži saradnici bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

U predmetu "Tvrđava" osumnjičena je i bivša ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, a u "Targetu" Sašo Mijalkov, koji je i rođak Nikole Gruevskog.

Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Nikola Gruevski, koga vlasti u Skoplju traže zbog odsluženja dvogodišnje kazne zatvora, potvrdio je da je dobio politički azil u Mađarskoj, svega nekoliko sati pošto je Skoplje od vlade u Budimpešti zatražilo njegovo izručenje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво