Dodik: Komšić se malo preigrao

Aktuelni predsednik Republike Srpske i izabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je Željku Komšiću, budućem kolegi tročlanog kolektivnog šefa države, da se malo preigrao jer još nije ni stupio na dužnost a već je, kaže, uspeo da BiH zavadi sa Hrvatskom i Srbijom.

Hrvatski portal Danas to je protumačio da je Dodik već stao u odbranu Hrvatske tako što je očitao bukvicu Komšiću.

Komšić je, naime, u samo nekoliko dana nakon opštih izbora, koji su u BiH održani 7. oktobra, uspeo da uzburka duhove svojim izjavama.

Najpre najavom da će BiH tužiti Hrvatsku zbog gradnje Pelješačkog mosta, a potom i tvrdnjom da je za njega Kosovo nezavisna država koju bi BiH trebalo da prizna.

Komentarišući te izjave, Dodik je rekao, navodi Danas, da se Komšić "malo preigrao i uživeo u ulogu političkog mesije koji susednim državama deli lekcije kako treba da se ponašaju".

Za Komšića je Dodik rekao da je personifikacija "političkog avanturizma koja neće doprineti saradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor".

"Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na saradnju, koju je dobio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je Kosovo za njega nezavisna država. Ako pretnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regionu budu stil njegove politike i u Predsedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikuda i biće vrlo teško obezbediti komunikaciju s okruženjem", ukazao je Dodik.

Inače, izborom Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH još se ne miri ni zvanični Zagreb, ni Hrvati u BiH, a u tri hercegovačke opštine, poručili su mu gradonačelnici, nije dobrodošao.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво