Novi snimci tuče na Zakintosu

Portal "Proto tema" je objavio snimak sigurnosne kamere jednog kafića na kome se vidi tuča mladića na Zakintosu. Takođe, objavljen je i snimak iz kluba u kome se vidi početak tuče. Napadači, među kojima su i mladići srpske nacionalnosti, osumnjičeni su za teško krivično delo grupnog ubistva.

Na prvom objavljenom snimku, vidi se kako tuča počinje u desetoj sekundi. Hendersona najpre udara jedan mladić i on potom udara u automobil koji je parkiran na ulici. Kasnije grupa mladića nasrće na Amerikanca rukama i nogama. U jednom trenutku Amerikanac pada i tada napadi na njega prestaju.

Na drugom snimku sa kamere iz kluba vidi se početak tuče. Negde oko četrdesete sekunde počinje komešanje i onda se vidi grupa mladića koja je započela tuču. Potom oni nestaju iz kadra. 

U sudu na grčkom ostrvu Zakintos za danas je odloženo preliminarno saslušanje Miloša Ilića i Nemanje Petrovića, koji nisu juče saslušani jer se u sudu pokvario kompjuter.

Ostala četvorica Srba, osumnjičenih za ubistvo američkog turiste u tuči, dala su iskaz, a u toku jučerašnjeg dana su privedena još dvojica državljana Srbije, od kojih je jedan pušten.

Srpski državljani koji su u pritvoru na Zakintosu u sledeća 24 sata biće izvedeni pred istražnog sudiju kome će, u prisustvu advokata, dati izjave.

Na Zakintosu su sa porodicama i advokatima osumnjičenih mladića juče razgovarali ambasador i konzul Srbije u Grčkoj, Dušan Spasojević i Milan Vukosavljević.

Spasojević je rekao da će srpski državljani koji se nalaze u pritvoru na Zakintosu imati sva prava koja im pripadaju, dodajući da je takva uveravanja dobio u razgovoru sa guvernerom i komandirom policije Jonskih ostrva. Ističe da sudski proces još nije počeo i da će o pitanju da li će predmet biti ustupljen Srbiji odličivati pravosudni organi.

Grčki mediji su ranije preneli da su napadači na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičeni za teško krivično delo grupnog ubistva.

Od njih devet uhapšenih, jedan mladić je Grk koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afroamerikanac u tuči.

Srpska advokatica jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin Nikodinović RTS-u je prenela reči grčkog kolege da su dokazi mnogo bolji od optužnice. Istakla je i da je važno da se postupak vodi na srpskom jeziku.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво