Ivan Brajović novi predsednik Skupštine Crne Gore

Novoizabrani predsednik crnogorskog parlamenta, lider partije Socijaldemokrate Ivan Brajović, rekao je da će skupštinu pod njegovim rukovodstvom odlikovati ozbiljnost, stručnost, efikasnost i profesionalizam.

Ivan Brajović je u obraćanju poslanicima Skupštine, rekao da nema poteza kojeg bi se postideo u svojoj 27-godišnjoj političkoj karijeri.

Njegov partijski kolega Vujica Lazović je u obrazloženju predloga da Brajović bude predsednik Skupštine rekao da novi šef crnogorskog parlamenta garantuje nastavak procesa koji predstavljaju strateške ciljeve Crne Gore.

Sednici Skupštine nije prisustvovala opozicija koja je ranije najavila bojkot rada parlamenta, jer je nezadovoljna ishodom parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

Brajović je rekao da je odluka opozicije na njoj da li će učestvovati u radu Skupštine, ali da ih rado očekuje.

Parlamentarnu većinu u Skupštini od 42 poslanika čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratske, zatim, Bošnjačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i koalicija "Albanci odlučno".

Te partije će, kako je najavljeno, formirati i novu Vladu Crne Gore, čiji je mandatar zamenik predsednika DPS-a Duško Marković.

Mandatar za formiranje nove crnogorske vlade Duško Marković predložiće Skupštini u ponedeljak, 28. novembra, sastav i program vlade pošto se sa manjinskim strankama i Socijaldemokratijom dogovorio o raspodeli vlasti, saopštio je DPS.

Brajović je dugi niz godina bio visoki funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP), na čijem je čelu Ranko Krivokapić.

Oni su se politički razišli u januaru ove godine, kada je grupa poslanika SDP, okupljena oko Krivokapića, glasala protiv poverenja Vladi Crne Gore.

Ivan Brajović i frakcija SDP okupljena oko njega podržali su Vladu Mila Đukanovića.

broj komentara 0 pošalji komentar