Читај ми!

Makedonska policija razbila mafijašku bazu u selu Vaksince

Više od 120 ilegalnih migranata otkriveno u selu Vaksince kod Kumanova. Policijska akcija usledila svega nekoliko dana pošto je britanski "Kanal 4" objavio priču o otetim migrantima, koje u tom selu drži albanska mafija. Među uhapšenima i jedan ubica.

Akcija makedonskih specijalaca počela je u zoru i bila usmerena na kuće u kojima je banda nazvana "Ali Baba" držala migrante, koji su bili otimani na makedonsko-grčkoj granici.

"Akcija je završena, otkriveno je 128 ilegalnih migranata", saopštila je makedonska policija.

Policija je upala u pet od ukupno 11 kuća u Vaksincu i pronašla 128 migranata. Tokom akcije uhapšena je i jedna osoba za kojom je izdata poternica zbog ubistva, a zaplenjeno je oružje i drugi predmeti, saopštila je makedonska policija.

Iz izjava koje su dali migranti, još uvek nije jasno kako su dospeli u Vaksince, ali su vlasnici izdavali objekte po ceni od oko 1.500 evra mesečno. Uz to, boravak u tim kućama, bez spavanja, koštao je između pet i dest evra dnevno.

Krivične prijave podnesene su protiv četvorice vlasnika tih objekata.

Britanski Kanal 4 objavio je za vikend priču o operaciji albanske mafije u selu Vaksince, koje je, tokom sukoba 2001. godine, bilo baza Oslobodilačke nacionalne armije.

Navodi se i da je iz tog sela nemoguće pobeći, jer oko kuće 24 sata kruži patrola naoružanih muškaraca. Na jednom video-snimku koji je dospeo u javnost vidi se kako čuvari tuku migrante. Svi otmičari su naoružani noževima, neki čak i mačetama.

Jedini izlaz iz kuće bilo je plaćanje otkupa od 500 do 1.000 evra. Od Sirijaca se tražilo najviše para jer su mafijaši smatrali da su oni najbogatiji. Tek nakon isplate, mogu pešice da krenu ka granici sa Srbijom.

Meštani u Vaksincu umorni su od ovakvih događaja, piše Kanal 4, podsećajući na nedavne događaje u Kumanovu, kada je u obračunu terorista i makedonske policije stradalo 18 ljudi.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво