Žicom pregradili prilaz manastiru

Bošnjaci koji su se vratili na svoja imanja u blizini manastira Svete Trojice u Sasama, kod Srebrenice, pregradili su bodljikavom žicom put koji vodi do manastirskog konaka koji se obnavlja. Manastir je zadužbina Nemanjića sagrađen 1242. godine.

Otac Metodije, namesnik manastira, tvrdi da je put postojao i ranije i da su njim išli Bošnjaci koji su živeli u neposrednoj blizini te pravoslavne svetinje.

"Problem oko puta nastao je kada su naše komšije Bošnjaci došli do saznanja da bi uskoro trebalo da bude asfaltiran put i prilazi manastiru"- rekao je "Glasu Srpske" otac Metodije.

On je istakao da su u poslednje vreme prilično narušeni odnosi između povratnika Bošnjaka i kaluđera.

"Jedina osoba sa kojom smo kontaktirali bila je naša prva komšinica Bida Hasanović, a sada i ona okreće glavu od nas" - rekao je otac Metodije konstatujući da ni ona ni drugi Bošnjaci nemaju nikakav razlog da se ljute na njih.

Nakon što je put širine oko tri metra pregrađen, onemogućeno je dopremanje građevinskog materijala potrebnog da se završe radovi na obnovi Konaka.

Otac Metodije je podsetio da je manastir Svete Trojice, zadužbina kralja Uroša Nemanjića, sagrađen sredinom 13. veka i da je njegova obnova započeta pre šest godina.

Namesnik manastira kaže da ovo nije prvi put da su Bošnjaci,  povratnici napadali i uznemiravali kaluđere u manastiru u Sasama.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво