Читај ми!

Optuženi za masakr negiraju krivicu

U nastavku suđenja za petostruko ubistvo kod kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja, dvojica osumnjičenih negirala bilo kakvu vezu sa tim činom. Šestorica optuženih terete se da su 12. aprila prošle godine ubili pet osoba makedonske nacionalnosti kod Smiljkovskog jezera.

U Krivičnom sudu u Skoplju nastavljeno je suđenje za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja, u aprilu prošle godine. Dvojica osumnjičenih negirala su da imaju bilo kakve veze sa tim činom.

Nikada nisam bio na Železarskom jezeru i nisam učestvovao u petostrukom ubistvu, rekao je u svedočenju Agim Ismailović, jedan od optuženih da je direktni izvršitelj ubistava.

Ismailović je odbacio sve navode zaštićenog svedoka i jednog od optuženih Hakija Azirija.

Optuženi tvrdi da je na dan kada se desio masakr, 12. aprila na Veliki petak, pet puta bio u džamiji u skopskom naselju Čento, da je radio na kanalizaciji svoje kuće, a da je oko 19 sati otišao na svoju smenu u kafiću u naselju.

Pored jezera prolazili smo jedino kada smo išli na groblje, ali inače nikada nisam bio tamo, rekao je Ismailović.

Na pitanje da li zna gde je njegov brat Afrim Ismailović, koji zajedno sa Alilom Demirijem u bekstvu a optuženi su kao direktni izvršioci masakra, rekao je da ne zna i da ga nije video od kraja aprila.

Negirao je da su on ili njegov brat nekada bili u Avganistanu ili nekoj drugoj arapskoj zemlji.

Pred sudom je svedočio i Fejzi Aziri, optužen za logistiku i organizaciju ubistva, inače koncesioner Smiljkovskog jezera, kome je nakon ubistva ta koncesija oduzeta.

I Aziri je negirao vezu sa ubistvima, tvrdeći da je taj dan radio na svojoj farmi u Belimbegovu u okolini Skoplja i da se na jednom događaju susreo i sa ministrom za transport i veze i predsednikom opštine Ilinden.

Tvrdio da se oko 22 sata vratio kući i da osim njegovog unuka Hakija Azirija i Alila Demirija, ostale koji su optuženi za ubistva ne poznaje.

Suđenje za petostruko ubistvo, koje je potreslo makedonsku javnost, počelo je 20. decembra prošle godine.

Optužnica tereti Agima Ismailovića, Fejzija Azirija, Ramija Sejdia i Hakija Azirika, kao i Afrima Ismailovića i Alila Demirija koji su u bekstvu i sudi im se u odsustvo.

Prema optužnici njima se sudi za terorizam, jer, kako se navodi, imali su nameru da ugrožavanjem života izazovu osećaj nesigurnosti i straha kod građana, i na svirepi i podmukli način ubili su petoricu ljudi makedonske nacionalnosti - četvoricu mladića i jednog starijeg pecaroša.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво