Читај ми!

Lecima za proterivanje Srba

Ispred kuća Srba u Srebrenici stavljani leci sa pozivom da budu proterani iz tog grada. Pred lokalne izbore Srbi uznemireni, policija istražuje ko je odgovoran.

U Srebrenici su ispred zgrada i kuća u kojima žive srpske porodice ostavljani leci sa naslikanim ljiljanom i pozivom na proterivanje Srba iz tog grada, potvrđeno je u Centru javne bezbednosti Bijeljina, javlja Glas Srpske.

Na letku, koji nije potpisan, uz poruku "Glasajmo za Srebrenicu" navodi se, osim ostalog, da je taj grad "bio i biće Bošnjački".

"U ime Alaha, milostivog, samilosnog! Neka se kazni svaki Srbin zbog genocida u Srebrenici, neka osveta bude pravda za Srbe, neka prva bračna noć bude naš zavet, neka se svi Srbi proteraju iz Srebrenice, Srebrenica je bila i biće Bošnjačka!", piše u letku.

Policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

Predsednik Boračke organizacije Srebrenica Miloš Milovanović rekao je agencijama da su leci uglavnom stavljani ispred srpskih stanova, što pokazuje kakav je cilj Bošnjaka za predstojeće izbore.

"Iz ovoga se vidi da je poruka jasna i da je sve rečeno. Način na koji se ušlo u kampanju za predstojeće lokalne izbore pokazuje da, ako Bošnjaci pobede u Srebrenici, za srpski narod tu opstanka neće biti", smatra Milovanović.

Zajednički kandidat SNSD-a i SDS-a za načelnika Srebrenice Vesna Kočević neprijatno je iznenađena zbog letaka i navela je da je ovaj slučaj uznemirio srpsko stanovništvo.

"Onaj ko je pisao, imao je nameru da unese nemir među srpske stanovnike Srebrenice", ocenila je Kočevićeva.

Zamenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da je ogorčen ovakvim porukama i da garantuje da to Bošnjaci nisu uradili.

Prema nezvaničnim podacima, u Srebrenici je oko 1.000 novoregistrovanih Bošnjaka i oko 200 Srba.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво