Читај ми!

Jašarević bi otišao u Avganistan

Napadač na ambasadu SAD u Sarajevu Mevlid Jašarević izjavio, na saslušanju, da bi, ako bi bio oslobođen, otišao u Avganistan "jer bi tamo lakše poginuo". Oružje za napad Jašarević kupio od Srbina kome je "obećao da nikada neće izdati njegovo ime".

Mevlid Jašarević, koji je u oktobru izveo teroristički napad na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, na saslušanju u Tužilaštvu, rekao je da smatra da "nije poginuo zato što nije dovoljno dobar da ga Alah uzme, jer Alah uzima najbolje", piše Dnevni Avaz.

Na pitanje da li bi, kada bi ga Tužilaštvo pustilo iz pritvora, opet učinio isto, Jašarević je rekao da bi "otišao u Avganistan, jer su tamo veće šanse da pogine".

Jašarević tvrdi da je, dve puške, koje su nađene kod njega tokom napada, i snajper za kojim se traga, kupio od jednog Srbina, kome je "obećao da, ako mu proda oružje, nikada neće izdati njegovo ime".

Govoreći o svom pristupanju u radikalne krugove, Jašarević je rekao da je u Beču, uz Maksima Božića, slušao predavanja, kasete, ce-deove i govore.

Maksim Božić (21) je Srbin iz Bijeljine koji je, u maju prošle godine, uhapšen u Tuzli kao član grupe vehabija, zbog sumnje da je pripremao teroristički napad. Božić je, nakon pristupanja vehabijama, koristio imena Mirza Gradaščević i Abu Muhamed, a prilikom hapšenja policija je kod njega našla i određenu količinu naoružanja i eksploziva.

Božić se kao dete iz Bijeljine preselio u Beč, gde je prešao u islam. Iz Austrije je deportovan 2008. godine, nakon što je odležao kaznu za više krivičnih dela.

Mevlid Jašarević i još tri osobe, koje su osumnjičene da su mu pomagale u izvršenju terorističkog napada u Sarajevu, Emrah Fojnić, Dino Pečenković i Munib Ahmetspahić, nalaze se u pritvoru do okončanja istrage.

Jašarević je 28. oktobra izvršio teroristički napad na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, pucajući po njoj iz automatske puške. Prilikom pucnjave na ambasadu, ranjen je jedan policajac.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво