Читај ми!

Prekriven Tuđmanov spomenik

Devetog dana protesta protiv postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru, hrvatski veterani crnom tkaninom prekrili spomenik Franji Tuđmaanu, da ne bi, kako su rekli, "gledali sramotu koja se događa u tom gradu."

Članovi Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, devetog dana protesta protiv postavljanja dvojezičnih tabli, crnom tkaninom prekrili su poprsje prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana da ne bi, kako su rekli, "gledali sramotu koja se događa u Vukovaru".

"I dalje ćemo biti dosledni do ispunjenja naših zahteva i proglašenja Vukovara mestom posebnog pijeteta", rekao je predsednik Štaba Tomislav Josić.

Povodom inicijative predsednika Hrvatske Ive Josipovića da se dijalogom postigne konsenzus o odnosu prema manjinskim zajednicama, Josić je rekao da su "spremni na razgovore, ali nisu spremni na kompromise".

"Mi ćemo naše argumente staviti na sto, a oni neka stave svoje", istakao je Josić i dodao da se "žrtve ne mogu izjednačavati i ne može se deliti krivica".

Kako prenosi Hina, predsednik Štaba potvrdio je i da se ozbiljno razmišlja o mogućnosti iniciranja referenduma u vezi sa proglašenjem Vukovara mestom posebnog pijeteta.

Protesti zbog postavljanja dvojezičnih tabli počeli su pre devet dana, u organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, a prvog dana u neredima nekoliko tabli je nasilno skinuto, da bi kasnije bile ponovo postavljene.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво