"Er Frans" plaća odštetu porodicama

Porodicama žrtava avionske nesreće "Er Fransovog" aviona biće isplaćen avans od po 17.500 evra. Porodice optužuju francuskog avioprevoznika da ispoljava slabo saosećanje.

Francuski avio prevoznik "Er Frans" saopštio je da će porodicama žrtava avionske nesreće, na letu 447 iz Rio de Žaneira za Pariz isplatiti avans od po 17.500 evra.

Izvršni direktor kompanije Filip Guržon rekao je da su advokati "Er Fransa" u kontaktu s porodicama 228 žrtava iz 32 države da bi "novac sigurno stigao u prave ruke".

Guržon je, takođe, rekao da "Er frans" razmatra kako da održi komemoraciju za sve žrtve tragičnog leta od 31. maja.

Porodice nekih žrtava iz Francuske optužile su "Er frans" da ispoljava slabo saosećanje i da ih ne snabdeva blagovremenim informacijama o istrazi uzroka nesreće.

Forenzičari koji pokušavaju da otkriju pravi uzrok nesreće "Er Fransovog" aviona došli su do zaključka da se letelica raspala u vazduhu pre nego što je potonula na dno Atlantika.

Veruje se da je 228 putnika i članova posade poginulo mnogo pre pada letelice u okean.

Uz više od 400 komada olupine nađenih na površini okeana, francuski istražitelji su optimistični u pogledu otkrivanja uzroka pada aviona, ali kažu da je mesto nesreće - daleko od kopna i nad okeanskim dubinama - "jedna od najtežih situacija ikada u istrazi udesa".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво