Читај ми!

Sunak i Rama razgovarali o suzbijanju ilegalnih migracija

Britanski premijer Riši Sunak dogovorio se sa albanskim kolegom Edijem Ramom o potrebi jačanja saradnje dve zemlje kako bi se suzbile ilegalne imigracije Albanaca u Britaniju.

Potreba jačanja saradnje Velike Britanije i Albanije je izražena kao prioritet kako bi se suzbile ilegalne imigracije Albanaca u Britaniju kao i organizvani kriminal, izjavio je portparol britanskog premijera Rišija Sunaka.

Ovo usaglašavanje stavova albanskog i britanskog premijera Edija Rame i Rišija Sunaka dogodilo se posle nesporazuma pre mesec dana kada je britanski premijer pokušao da ublaži reči svoje ministarke policije Suele Brejverman o „invaziji" migranata koji u gumenim čamcima preko Lamanša stižu na južnu obalu UK među kojima je najveći broj Albanaca. 

"Oba lidera složila su se da je potrebno više uraditi u borbi protiv ilegalnih imigracija, kao i da se zajednički treba boriti protiv organizovanog kriminala. Njih dvojica su razgovarali o planovima da se reše zajednički izazovi, uključujući i rupe u zakonu koje sprečavaju brz povratak odbijenih azilanata", dodao je portparol, a prenosi Rojters.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво