Читај ми!

Bes "Ijana" ne prestaje, tropska oluja ponovo prerasta u uragan

Tropska oluja "Ijan" ponovo se pojačava dok se kreće preko Atlantskog okeana, a prognostičari očekuju da će ponovo prerasti u uragan kod obale severoistočne Floride.

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) upozorio je na maksimalnu brzinu vetra od 112 kilometara na čas, čime se "Ijan" približio jačini uragana.

Oluja se kreće ka severu, a NHC predviđa da će se u petak obrušiti na kopno Južne Karoline kao uragan prve kategorije.

S obzirom na prognozu, izdato je upozorenje na uragan za čitavu obalu Južne Karoline od reke Savana do uvale Litl River.

Trenutno, vetrovi tropske oluje nalaze se na prostoru od skoro 960 kilometara, protežući se od Vest Palm Biča na Floridi do Mirtl Biča u Južnoj Karolini.

Uragan "Ijan", koji je na svom vrhuncu dostigao status oluje četvrte kategorije, izazvao je poplave i olujne udare na Floridi, a dva miliona ljudi ostalo je bez struje. Uragan je zatim oslabio i sada se kao oluja prve kategorije kreće ka unutrašnjosti.

Prethodno je Kuba potpuno ostala bez struje nakon što je "Ijan" pogodio zapadni deo ostrva, a u mraku je ostalo 11 miliona ljudi, saopštila je vlada te karipske zemlje.

Osim destruktivne moći, "Ijan" deli još jednu sličnost sa mnogim pređašnjim razornim olujama i uraganima – isto početno slovo. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво