Читај ми!

Tajvan normalizuje vazdušni saobraćaj, Kina najavila da će održavati redovne vežbe u blizini ostrva

Kineska vojska će od sada izvoditi redovne vežbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza, objavila je tamošnja državna televizija, prenosi Rojters. Tajvansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da se letovi kroz vazdušni prostor ostrva postepeno nastavljaju, pošto većina obaveštenja o kineskim vojnim vežbama “više nije na snazi".

Oko deset kineskih i tajvanskih vojnih brodova bilo je jutros blizu srednje linije u tajvanskom moreuzu, rekao je Rojtersu izvor upoznat sa bezbednosnom situacijom u regionu. Obe strane su, međutim, pokazivale uzdržanost, naveo je izvor.

Tajvansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je potom da se letovi kroz vazdušni prostor ostrva postepeno nastavljaju, pošto većina obaveštenja o kineskim vojnim vežbama "više nije na snazi". 

Sa druge strane, kineska vojska će od sada izvoditi redovne vežbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza, objavila je državna televizija, prenosi Rojters

Peking je ove nedelje započeo velike vojne vežbe kao odgovor na posetu Tajvanu predsednice Predstavničkog doma Američkog kongresa Nensi Pelosi, navodi britanska agencija.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručilo je da međunarodna zajednica mora da se ujedini protiv "nepromišljenog" pritiska SAD i njihovog mešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво