Читај ми!

Završen štrajk radnika Lufthanze – gužve na šalterima, više od 130.000 putnika čeka na novi let

Jutros je završen štrajk upozorenja zaposlenih u nemačkoj avio-kompaniji "Lufthanza". Svi letovi iz Frankfurta i Minhena su otkazani. Sindikat traži povećanje plata zemaljskom osoblju. Pred nemačkom avio-kompanijom novi izazov – potrebno je prevesti ili obeštetiti 134.000 putnika koji zbog jučerašnjeg otkazivanja nisu mogli da lete na svoje destinacije. Na Aerodromu "Nikola Tesla" nije bilo problema zbog štrajka u Nemačkoj.

Iz "Lufthanze" i sindikata "Verdi", koji je pozvao radnike na štrajk, saopšteno je da su se svi radnici vratili na posao i da je sada glavni cilj da se sve normalizuje. Za danas nisu najavljena odlaganja letova, javlja dopisnik RTS-a iz Nemačke.

Pred "Lufthanzom" je novi izazov – potrebno je prevesti 134.000 putnika koji juče nisu mogli da lete ili im vratiti novac. Od jutros su gužve na šalterima "Lufthanze" u Frankfurtu i Minhenu, a nisu najavljeni dodatni letovi kojima bi se rešili ti problemi.

Najteže su prošli putnici koji su imali vezane letove, ali i oni kojima je za ulazak u Nemačku potrebna viza, pa su ostali zarobljeni na aerodromima. Za njih su letovi obezbeđeni sutra, što znači da bi na terminalima mogli da provedu i do 48 sati.

Štrajk i otkazivanje letova su posledica pandemije tokom koje je otpušten veliki broj zaposlenih na aerodromima. Zbog toga su velike gužve, a putnicima se savetuje da na aerodrom dođu i četiri sata ranije, kako bi se izbegle neprijatnosti.

Bez problema na beogradskom aerodromu 

Na Aerodromu "Nikola Tesla" nije bilo problema zbog štrajka na aerodromima u Nemačkoj, a juče su otkazana tri "Lufthanzina" leta iz Beograda. Jutrošnji let za Frankfurt kasnio je oko pola sata, a drugih problema danas nije bilo.

Iz "Er Srbije" su saopštili da štrajk u Nemačkoj nije uticao na njihove letove ka destinacijama u toj zemlji.

Sa beogradskog aerodroma je za danas planirano više od 100 letova, a napominju da je dva sata dovoljno za proceduru ulaska u avion.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво