Читај ми!

Hiljade beže od požara u Kaliforniji, vatra preti Nacionalnom parku Josemiti

Hiljade evakuisano zbog šumskog požara u blizini Nacionalnog parka Josemiti pošto je guverner Kalifornije Gavin Njusom proglasio vanredno stanje. U okrugu Mariposa dok se vatrogasci bore da obuzdaju požar, a isporuke električne energije za više od 2.000 privatnih i poslovnih objekata su prekinute.

Danijel Paterson, portparol Nacionalne šume Sijera navodi da je naredba za evakuaciju stupila na snagu za više od 6.000 ljudi koji žive u krugu od nekoliko milja u ovom slabo naseljenom, ruralnom području, i ukazao da je na terenu više od 400 vatrogasaca, zajedno sa helikopterima, drugim avionima i buldožerima.

"Više od 400 vatrogasaca, uz pomoć helikoptera, aviona i buldožera, borilo se sa požarom u ovoj ruralnoj oblasti u podnožju Sijera Nevade", izjavio je Sijera i ukazao da eksplozivno ponašanje vatrene stihije predstavlja izazov za vatrogasce.

Dodao je da je do tog trenutka vatra uništila 10 stambenih i poslovnih zgrada, oštetila još pet i ugrozila oko 2.000 objekata.

Zbog požara su zatvorene brojne saobraćajnice, uključujući i autoput 140 između Karstens Rouda i Olred Rouda, jedan od glavnih puteva u Josemitima.

"Ekstremno toplo vreme, niska vlažnost vazduha i suva vegetacija devastirana najvećom sušom u poslednjih nekoliko decenija pogodovali su izbijanju požara", rekao je Paterson.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво