Читај ми!

Bajden: Čitajte ankete, oni žele da se kandidujem - sudbina možda poremeti planove

Predsednik SAD Džozef Bajden insistirao je na tome da demokrate žele da se on ponovo kandiduje, nakon što je anketa pokazala da većina birača na primarnim izborima želi da neko drugi bude na vrhu liste za izbore 2024. godine.

"Žele da se kandidujem", odgovorio je Bajden na pitanje novinara, pred kraj kongresnog piknika u Beloj kući, o njegovoj poruci demokratama koje ne žele da se ponovo kandiduje.

"Pročitajte ankete. Pročitajte ankete. Svi ste vi momci isti. Ta anketa je pokazala da bi 92 odsto demokrata, ako bih se kandidovao, glasalo za mene", istakao je Bajden.

Bajden je citirao podatke iz ankete Njujork tajmsa i koledža Sijena koja je pokazala da bi 92 odsto demokrata glasalo za njega da se predsednički izbori 2024. održe danas i da na izborima učestvuju Bajden i bivši predsednik Tramp.

Međutim, ono na šta se Bajden nije osvrnuo je da je anketa, objavljena u ponedeljak, takođe pokazala da je 64 odsto demokratskih birača na primarnim izborima reklo da bi radije da stranka nominuje nekog drugog sem Bajdena 2024. godine, dok je 26 odsto reklo da bi Bajden trebalo da bude predsednički kandidat demokrata, prenosi Hil.

Rezultat je bio još lošiji među mladim demokratama uzrasta od 18 do 24 godine - 94 odsto njih reklo je da bi neko drugi osim Bajdena trebalo da bude kandidat za 2024.

Anketa je do sada bila najoštriji znak nezadovoljstva Bajdenom među mnogima u stranci i samo je povećala glasine o drugim potencijalnim kandidatima.

Bajden je, prenosi Hil, javno i privatno rekao saveznicima da namerava da se kandiduje za drugi mandat 2024. godine, iako je priznao da bi "sudbina" mogla da poremeti te planove.

Takođe, sve se više spekuliše da bi Tramp mogao da najavi još jednu predsedničku kandidaturu narednih nedelja.

Bajdenovi saveznici smatraju da on i dalje ima najviše šanse da pobedi Trampa, navodeći njegovu pobedu na izborima 2020.

Bajdenovi komentari u utorak usledili su nakon što je progresivna organizacija Ruts ekšon pokrenula kampanju da se suprotstavi još jednoj Bajdenovoj kandidaturi.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво