Читај ми!

Protest farmera u Holandiji – blokirani distributivni centri supermarketa, gužve na auto-putevima

Holandski poljoprivrednici, nezadovoljni novim merama vlade za smanjenje emisije azota, počeli su proteste blokirajući distributivne centre supermarketa u nekoliko gradova. Širom Holandije se zbog protesta očekuju gužve.

Holandska vlada novim merama od poljoprivrednika traži da koriste manje đubriva i smanje broj grla stoke zbog toga što je cilj da Holandija do 2030. godine smanji emisiju azota, prenosi Rojters.

Veliki broj farmera podržava proteste, ali skupovi nisu centralizovani.  

Holandija je evropski lider u emisiji azota, a najviše ga ispušta đubrivo koje se koristi u poljoprivredi, kao i veliki broj krava, svinja i drugih životinja. U emisiji azota doprinose i građevinarstvo i saobraćaj.

Evropski i lokalni sudovi naredili su vladi da reši taj problem, a farmeri smatraju da su nepravedno istaknuti i kritikovali su vladin pristup.

Zbog protesta, očekuju se velike gužve širom zemlje, pa su sa aerodroma "Šipol" u Amsterdamu pozvali putnike da za dolazak na aerodrom koriste javni prevoz.

Ipak, saobraćajnih problema oko aerodroma nije bilo, ali su prijavljene gužve na istoku zemlje, kao i na pojedinim linijama trajekta na severu.

Osim pravila za farmere, vlada je, radi smanjenja emisije azota, spustila ograničenje na auto-putevima na 100 kilometara na čas, a na probleme nailaze i građevinci, pošto se duže čeka na dozvole zbog utvrđivanja emisije azota tokom građevinskih radova.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво