Читај ми!

Škola u Juvaldeu u kojoj je počinjen masakr biće srušena

Osnovna škola u Juvaldeu, u Teksasu, u kojoj je tinejdžer ubio 19 učenika i dve nastavnice biće srušena, izjavio je gradonačelnik Don Meklaflin, nekoliko sati pošto je lokalni zvaničnik nazvao "ogromnim neuspehom" odgovor policije na napad u školi.

Gradonačelnik je naglasio da "niko više ne može da zatraži od deteta ili nastavnika da se ikada vrati u tu školu" i najavio njeno rušenje ne precizirajući za kada je ono predviđeno, preneo je Rojters.

Reakcija policije u slučaju pucnjave u školi bila je "ogromni neuspeh" u kojem je komandir stavio živote policajaca iznad života dece, rekao je direktor Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mek Krou.

"Tri minuta nakon što je napadač ušao u zapadnu zgradu, postojao je dovoljan broj naoružanih policajaca koji su nosili pancire da izoluju, odvrate pažnju i neutrališu subjekta", kazao je Mek Krou.

Istakao je da je sve što je sprečilo policajce da uđu u sobe 111 i 112 bio "komandir na licu mesta, koji je odlučio da živote policajaca stavi ispred života dece".

Šef policije u školi Pit Aredondo rekao je ranije ovog meseca da sebe nikada nije smatrao komandirom vođenja operacije tokom tog incidenta na mestu pucnjave i da nije naredio policiji da obuzdava upad u zgradu.

Članovi zajednice zajedno sa roditeljima žrtava pozvali su Aredonda da podnese ostavku.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво