Читај ми!

Strava otkrila izraelske tajne baze i kretanje agenata Mosada

Tajne baze izraelske vojske i obaveštajnih službi razotkrivene su pošto je za sada neidentifikovani haker uspeo da izvuče podatke o kretanju oko 100 zvaničnika iz baze podataka aplikacije "Strava", javljaju mediji u Izraelu.

Imena, fotografije i kretanje više od 100 izraelskih oficira i agenata obaveštajnih službi procurilo je iz baze podataka sportske aplikacije "Strava", namenjene trkačima i biciklistima, javlja Haarec.

Podaci koji su na ovaj način isplivali obelodanili su kretanje tih osoba unutar sedišta Mosada, ali i mesta na kojima se nalaze tajne baze izraelskih oružanih snaga i obaveštajnih službi.

Upad su bazu podataka otkrio je istraživački medij "Fejk riporter" (FakeReporter), a ceo slučaj je prijavljen vlastima u Tel Avivu.

Navodi se da je u bazu podataka upao korisnik koji se registrovao pod imenom Ez Šl, koji je suštinski samo iskoristio postojeću "rupu" u bezbednosnim protokolima koje koristi ova aplikacija.

Izraelski mediji navode da su i podaci o kretanju američkih vojnika u Iraku, Avganistanu i Siriji "procurili" na sličan način pre četiri godine, kada su hakeri iz "Strave" izvukli podatke o kretanju vojnika u tim državama.

Pentagon je, posle ovog skandala, zabranio pripadnicima oružanih snaga da koriste aplikacije sa geolokatorima dok su na terenu.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво