Читај ми!

Avganistan, voditeljke televizija ipak prekrile lice

Voditeljke televizijskih kanala u Avganistanu pojavile su se na ekranima pokrivenog lica, dan nakon što su se usprotivile naređenju talibana da to učine.

Talibani su, od povratka na vlast u Avganistanu, nametnuli rigidna tumačenja islama i ograničenja civilnom društvu, a najviše ženama.

Talibanski vrhovni vođa je u maju naredio da žene u javnosti moraju da budu potpuno pokrivene, uključujući i lice, uz preporuku da bi za to bila idealna tradicionalna burka, podseća France.24.

Avganistansko ministarstvo za promociju vrlina i prevenciju poroka naredilo je televizijskim voditeljkama da postupe u skladu sa tom odredbom, ali su se voditeljke pojedinih medijskih kuća, međutim, u programu uživo pojavile otkrivenih lica. 

Danas su promenile tu odluku, javlja AFP, pa su se voditeljke televizijskih kanala, među kojima i Tolo njuz, pojavile pokrivenog lica, izuzev očiju i čela.

Voditeljka Tolo njuza izjavila je da su pružile otpor i bile protiv nošenja burki, ali da je na njihovu medijsku kuću vršen pritisak.

Direktor te medijske kuće je potvrdio da je kanal bio "primoran" da natera svoje osoblje da poštuje naredbu.

Voditeljke su ranije morale da nose jedino maramu, podseća AFP.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво