Читај ми!

Ruski vojnici iz kontingenta ODKB vratili se iz Kazahstana

Svih deset ruskih vojnih trasportnih aviona sa pripadnicima Oružanih snaga Ruske federacije iz mirovnog kontingenta Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) vratili su se iz misije u Kazahstanu i sleteli na aerodrom u Ivanovu u centralnoj Rusiji, saopšteno je iz ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Nakon što je i poslednji vojni transportni avion sleteo na aerodrom u Ivanovu, održana je prigodna ceremonija dobrodošlice.

Potom su pripadnici ruske vojske sa svojom opremom transportovani u svoje matične baze, saopstilo je rusko ministarstvo, prenosi TAS.

Kazahstanski predsednik Kasim-Žomart Tokajev zatražio je 5. januara pomoć ODKB-a, pošto su protesti zbog poskupljenja goriva prerasli u nerede i sukobe sa snagama bezbednosti.

Savet kolektivne bezbednosti ODKB-a odlučio je da pošalje snage u Kazahstan u cilju normalizacije situacije u zemlji.

U operaciji su učestvovali vojnici iz Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgistana i Tadžikistana. Njima je poverena zaštita strateški važnih objekata.

U četvrtak je saopšteno da je misija ODKB-a uspešno završena, a u petak ujutru mirovnjaci iz Jermenije i Tadžikistana vratili su se u svoje zemlje.

Prema podacima vlasti Kazahstana, u neredima u toj zemlji je poginulo 17 pripadnika snaga bezbednosti, a više od 1.300 ljudi je povređeno.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво