Читај ми!

Preminuo predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli

U 65. godini preminuo je predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli. Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je saučešće i naveo da ga je izuzetno pogodila vest o smrti Sasolija koji se iskreno zalagao za proširenje EU i na tom putu snažno podržavao i Srbiju.

David Sasoli (65) je preminuo 11. januara u 1.15 u Italiji, gde je bio hospitalizovan, objavio je njegov portparol Roberto Kuiljo na Tviteru, a preneo Rojters.

Sasoli je bio na bolničkom lečenju u Italiji od 26. decembra zbog "ozbiljne komplikacije" u vezi sa imunološkim sistemom, saopštila je njegova kancelarija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti Davida Sasolija.

"Izuzetno me je pogodila vest o iznenadnoj smrti Davida Sasolija, koji se iskreno zalagao za proširenje EU i na tom putu snažno podržavao i Srbiju. Evropa je izgubila izuzetnog borca za Uniju kao zajednice ravnopravnih i prosperitetnih članica. Neka počiva u miru", napisao je Vučić na zvaničnom Tviter nalogu.

Telegram saučešća članovima Evropskog parlamenta i porodici povodom smrti predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija uputila je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem izraze iskrenog saučešća i saosećanja članovima Evropskog parlamenta i porodici Davida Sasolija", navodi se u telegramu.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво