Читај ми!

Zaharova: Ako SAD traže agresore, neka počnu pred ogledalom

Sjedinjene Američke Države treba da počnu od sebe ako su odlučile da traže zemlje koje krše međunarodno pravo, poručuje portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova je reagovala na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da NATO ne planira agresiju protiv Rusije i da je jedina "agresija koja se mogla videti prethodnih godina dolazila od Rusije".

"Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija - otvorena oružana agresija NATO-a, na čelu sa SAD. U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU", navela je Zaharova, a preneo Sputnjik.

Dodala je i da su na Kubi, u Nikaragvi i Belorusiji sprovedeni pokušaji svrgavanja vlasti uz elemente "hibridnog rata", koji su, kako kaže, sprovodile Amerika i zemlje NATO-a.

Portparolka ruske diplomatije ocenila je da su za NATO rutina stotine specijalnih operacija, čiji je cilj mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promena političke agende.

"Tako da ovakve izjave državnog sekretara nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj stvaranja ideološke baze za Samit demokratije. Ako su u Stejt departmentu odlučili da nađu agresore koji krše međunarodno pravo, onda partneri taj proces treba da započnu pred ogledalom", zaključila je Zaharova.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво